Garantie accu’s

Accuwacht Urk garandeert de deugdelijkheid en/of bruikbaarheid van de door haar geleverde artikelen, conform de aangeboden specificaties op de webwinkel. De op de factuur/pakbon of bij de stempel op pluspool van de geleverde accu vermelde dagtekening geldt als ingangsdatum voor de garantie.

Accu’s die binnen 4 weken defect zijn valt volledig in garantie. Wij noemen dan ook wel een productie fout. U krijgt dan ook een nieuwe accu overhandig.  ( garantie werk)

Onderhoud accu’s tijdens de periode dat u hem niet gebruikt is zeer belangrijk, zorg ervoor dat u een goede accu/druppellader heeft.
Elke accu heeft zelfontlading, dus als u geen onderhoud pleegt zal de levensduur van de accu beïnvloed worden of defect gaan. ( valt niet onder garantie)

Boodschappen auto’s, Campers, Caravans, oldtimers en b.v. cabrio’s worden in de regel weinig gebruikt, korte afstanden zal de levensduur van de accu zeer beïnvloeden.
Gebruik een goede onderhoudslader als u de auto weinig gebruikt. Bij nalatigheid vervalt de garantie van de accu.

Gereedschap accu aankoop check dan alvorens of wel je accu geschikt is voor de technologie van deze gereedschap en oplader van de accu. NiCad laders kunnen bijvoorbeeld vaak geen Ni-MH accu’s opladen. . Accuwacht Urk kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden schade.  Bij nalatigheid en bij het verkeerd laden valt niet onder garantie.

Scheep accu’s dienen met de juiste manier gemonteerd te worden. Bij het plaatsen van de accu van grote hoogte naar de machine kamer dient men niet bij de handvaten de spanband te bevestigen maar om de gehele accu heen als deze van de grote hoogte word neergelaten. Bij het nalaten valt deze niet onder garantie.

Fiets accu die gereviseerd en goed getest zijn uit de werkplaats word aan de klanten afgeleverd met garantie van 2 jaar.. Bij gereviseerde fiets accu die retour komen dient de garantie zegel intact te zijn. Bij toedoen van eigen schade aan de fiets accu of gebreken van de zegel vervalt de garantie.

Garantie Uitsluitingen

  • Sulfatering (gevolg van niet goed laden, of te diep ontladen van de accu).
  • Slijtage.
  • Te diep ontladen.
  • Overladen.
  • Fysieke schade.
  • Monteren bij een onjuiste toepassing.
  • Verbreken van de garantiezegel
  •  Verkeerd te neer laten van grote hoogte naar de machinekamer.